Onze leden

Technische Universiteit Delft

De Energy Technology afdeling is onderdeel van Proces en Energie afdeling van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE) aan de TU Delft. Onderzoek en onderwijs richten zich op het ontwerpen en modelleren van thermische energie conversie systemen, met een focus op duurzame energie.

Onze levendige groep bestaat uit ongeveer 35 wetenschappelijke medewerkers (hoogleraren, research medewerkers en promovendi) en, op elk moment, ongeveer 40 M.Sc. studenten. Wij beheren ook uitstekende onderzoeksfaciliteiten.

Technische Universiteit Eindhoven

Een belangrijk doel van het onderzoek dat in het Combustion Technology groep uitgevoerd is om de ontwikkeling van efficiënte en schone verbrandingsprocessen van organische brandstoffen in laminaire en turbulente stromingen te ondersteunen. Dit is gerelateerd aan de ontwikkeling van nieuwe verbrandings-apparatuur voor de huishoudelijke en industriële apparaten, met een speciale focus op de motor applicaties. Op maat gemaakte theoretische en numerieke modellen worden ontwikkeld met behulp van state-of-the-art fysische en chemische kennis van reageren stroom systemen.

Universiteit Twente

Het onderzoek binnen de onderzoeksgroep Thermische Werktuigbouwkunde houdt zich bezig met vragen met betrekking tot industriële toepassingen van de thermodynamica, stromingsleer, warmte-en massatransport, reacties, thermoakoustiek en procestechnologie. Met behulp van een gecombineerde aanpak van theoretische analyse, numerieke berekeningen en experimenteel onderzoek, de afdeling heeft tot doel nieuwe en geavanceerde kennis voor toepassing in de industrie en de gebouwde omgeving.

Bosch Thermotechniek B.V.

De naam Bosch klinkt heel veel mensen bekend in de oren. In miljoenen huishoudens staat deze naam op apparaten die door en door betrouwbaar zijn: van stofzuigers tot vaatwassers en van kooktoestellen tot boormachines. Zelfs in talloze auto's staat Bosch garant voor hoogwaardige techniek.Een lekker warm huis en altijd voldoende warm water. Aan die vragen kan Bosch altijd voldoen. Met een complete range cv-ketels, combiketels, staande ketels, HR-ketels (van CW-klasse 3 tot en met 6),VR-ketels en geisers.

De Jong Combustion

De Jong Combustion en R&V Engineering hebben samen meer dan 160 jaar ervaring in het ontwerpen, construeren, bouwen en leveren van op maat gemaakte industriële verbrandingssystemen. Onze installaties worden wereldwijd gebruikt in verschillende industrieën, zoals energiecentrales, (petro)chemie, raffinaderijen, EOR, vergassing, ontzilting, papier en voeding. Wij streven er naar om onze klanten de beste producten, ondersteuning, service en samenwerking te bieden.

 

Shell International Oil Products

Als een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld speelt Shell een sleutelrol in de energievoorziening en helpt zij om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de groeiende energiebehoefte van de wereld te voorzien.

Bekaert Combustion Technology

Bekaert Combustion Technology (BCT) is een onderdeel van de Bekaert groep. We zijn wereldwijd gezien marktleiders in zowel residentiële als commerciële verwarmingsoplossingen. We maken gebruik van aluminium warmtewisselaars en low-NOx premixed branders. Veel van de huidige verwarmingsoplossingen zijn door Bekaert uitgevonden.